FELICITĂRI!

 Inregistrarea e-mailului dumneavoastră pentru consultație la Clinica CareLiveMed a avut succes!

Am trimis, pe adresa dumneavoastră de e-mail, pașii pentru programare. Mulțumim pentru încrederea acordată!.

Introdu datele tale și bifează accept! Vom folosi datele decât in scopul programării dumneavoastră! Mulțumim!

5 sfaturi pentru a avea grijă de igiena dentară În ziua de azi , obiceiurile sunt modificate și tind să se relaxeze, deoarece nu ne este posibil să continuăm cu rutinele noastre obișnuite de somn, mâncare și activitate zilnică. Una dintre activitățile care pot fi modificate, și pe care trebuie să facem tot posibilul pentru a o menține, este igiena bucală. Acest lucru nu numai că ne ajută să ne menținem sănătatea gurii, dar previne și problemele care, în circumstanțele actuale de izolare, pot fi dificil de tratat, sau tratamentul lor poate fi amânat și problema duce la o complicație mai gravă.

     1. Rutina de curățare Pentru a face acest lucru, trebuie să urmăm o rutină de curățare care să includă periajul și folosirea aței dentare de cel puțin trei ori pe zi, și ideal de fiecare dată când mâncăm ceva. Timpul pe care îl dedicăm curățeniei este un alt factor de luat în considerare. Adesea avem percepția că petrecem mai mult timp decât este în realitate. La tehnica periajului, trebuie să punem peria la un unghi de 45º față de dinți, nu la 90º, și să aplicăm o mișcare de „măturare”. Cu această mișcare, îndepărtăm mai întâi resturile de mâncare și placa bacteriană, iar cu al doilea gest scoatem totul. Este ceea ce este cunoscut sub numele de tehnica Bass modificat. Nu ar trebui să mișcăm peria în direcția gingiei , ci dinspre gingie înspre dinte.

       2. Firul de mătase Ața dentară este esențială, deoarece periajul curață doar 70% din suprafetele dintilor, in timp ce folosirea aței dentare curață suprafețele interdentare , restul de 30%. Trebuie sa folosim o bucata lungă, care sa ne permită să o infășurăm în jurul a doua degete și astfel încât între degete să nu existe nici o bucată prea lată. Acest lucru ne va permite să controlăm mai bine mișcarea.

        3. Pasta de dinți Se recomandă utilizarea unei paste de dinți care nu este abrazivă sau granulată. În ceea ce privește remediile casnice, bicarbonatul nu trebuie abuzat, acesta putând fi folosit foarte sporadic, deoarece uzează smalțul dinților. Trebuie să fii atent și la remediile de casă, precum lămâia: consumul de apă fierbinte cu lămâie dimineața este abraziv pentru smalțul dinților. 

         4. Periuța interproximală si arcada dentară Dacă avem tendința de a acumula multe resturi alimentare între dinți, folosirea aței dentare poate fi insuficientă pentru a le îndepărta complet. In acest caz, recomanda folosirea unei perii interdentare. 

5. Periuța de dinți electrică Periuța electrică elimină mai multă placă bacteriană. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că, dacă se acumulează mult tartru, este posibil să nu folosim tehnica sau peria potrivită sau să nu dedicăm timpul necesar curățării. Dacă optăm pentru cea electrică , trebuie să ne amintim că nu trebuie să o mișcăm, pur și simplu să o sprijinim ușor înclinat pe dinți. Să ne gândim că fiecare dinte necesită nevoi diferite în funcție de zona gurii, de poziția sa și de anatomia sa. Din acest motiv, este foarte important să ne cunoaștem bine gura și să cerem sfaturi igienistului nostru oral sau stomatologului, astfel încât să poată evalua cel mai bun mod de a menține sănătatea.

     Sună-ne sau fă o programare on-line apăsând butonul de mai jos și fă-ți o programare pentru un control stomatologic și igienizare dentară . Vă vom explica cum să urmați toate aceste sfaturi.

Programează-te pentru o igienizare completă !